projekty staveb, návrhy interiérů,

vizualizace, konzultace


Je až neuvěřitelné kolik prostoru může nabídnout obyčejný panelák. Základem byla dispozice propojení obývacího pokoje s kuchyní, ale ne zas tak moc, aby do kuchyně nebylo vidět. 

Po vybourání příček se odkryl velmi pěkný prostor, se kterým se dalo dobře pracovat. Abychom podpořili vjem z nově vzniklé velké místnosti, umístili jsme sedačku ke stěně. Díky tomu má výhled přes celý obývák až do kuchyně. Kuchyň je samozřejmě pracovní prostředí a ne vždy je vhodné mít do ní přímý výhled. Navíc majitelé chtěli umístit TV a plynový krb. Tomu pomohlo řešení rozdělení jednotlivých zón pomocí "rozšířeného sloupu". Díky tomu, že to není stěna ode zdi ke zdi, otvírá výhled zleva i zprava a člověk má tak lepší dojem z otevřené místnosti

Ten umocňuje i sádrokartonový podhled nad konferenčním stolem. Uměle vytvořená rampa po obvodu podporuje pocit z vyššího stropu, který je uprostřed. Na tomto středu je použitá stěrka imitace betonu, která plynule přechází na TV panel. Na panelu je předsazená dřevěná stěna, která jakoby levituje.

Další propojení linií lze zahlédnout na pracovní lince kuchyně, která na jedné straně vybíhá na bok kuchyně, na druhé přechází v jídelní stůl, který je rozkládací. U stolu jsou židle korespondující designem s konferenčními stolky.

Atmosféru prostoru lze doladit pomocí osvětlení v několika zónách - hlavní a centrální LED pásek po vnitřním obvodu  podhledu doplněné o lustr nad konferenčním stolem. LED pásek za dřevěnou TV stěnou za televizí - při sledování televize v noci se oči tolik nenamáhají - velký kontrast zmírní jemné podsvícení. Lustry nad jídelním stolem a bodovky rozdělené do dvou zón v kuchyni.


(Odkazy jsou platné k době vzniku článku)

Powered by SmugMug Owner Log In