projekty staveb, návrhy interiérů,

vizualizace, konzultace


Stará půda sloužící především k uskladnění nejrůznějších věcí se může těšit na lepší časy. V rámci rekonstrukce nevznikne pouze útulná odpočinková místnost, ale bude zde plnohodnotný podkrovní byt

Přáním majitelky bylo vytěžit z prostoru maximum, dostat do podkroví co nejvíce světla a designově sladit oblíbené starožitné kousky s moderním lehce marockým stylem. 

Vstup u schodiště - Schodiště má skleněné zábradlí, aby nebyla narušena vzdušnost prostoru. Hned u vstupu v malém výklenku jsou háčky na šaty.

Koupelna -  Díky skleněné vstupní stěně nabízí tento prostor neobvyklé řešení a vůbec neobvyklé pojetí celého interiéru. Navržená modernější sanita s čistými liniemi dává více vyniknout detailu zpracování masivní umyvadlové desky (možné využit i jako skříňku/šuplík), můžeme si také dovolit zdobnější lustr a dlažbu s jemnějším vzorem. To vše nejen díky sanitě ale i jednoduchému pojetí stěn, které jsou navrženy jako epoxidové stěrky – imitace betonu a benátského štuku.

Ložnice si zaslouží trochu intimnější atmosféru, proto je část prostoru oddělena příčkou, dále se dle libosti může použít závěs. Za postelí je pak navržen prostor na šaty.

Sedačka a stolek jsou navrženy v lehce modernějším stylu – designově tak komunikují např. s použitými lustry. Naopak křesílka doplňují atmosféru šicího stroje a toaletního stolku.Velmi pěkně prostor prosvětlí spodní okno u podlahy.

Linka je navržena v mezích splňujících menší, ale plnohodnotnou kuchyň včetně myčky. Za dveřmi se pak nachází dostatečně hluboká spížní skříň.

Televizní stěna využívá stávající nefunkční komín. Cihly jsou původní, očištěné a opatřené nátěrem proti prašnosti.

Ve spolupráci s Ing. Pavlou Bartůňkovu.

(Odkazy jsou platné k době vzniku článku)

Powered by SmugMug Owner Log In