Untitled photo

projekty staveb, návrhy interiérů,

vizualizace, konzultace


Prostor obývacího pokoje úzce spojeného s kuchyňským koutem je orientovaný na jižní stranu, tudíž je možné použití tmavších odstínů.

Tmavě hnědá podlaha byla jedním z požadavků majitele. Majitel upřednostňuje přírodní materiály nebo jejich dekory. Proto je zde navržený obklad z kamene, který zútulňuje prostor za sedačkou. Stěna za televizí na tento prostor navazuje. Televizní stěna je pojata minimalisticky nejen pro odlehčení interiéru, ale také z důvodu ne příliš velkého prostoru.

Obklad za sedačkou kontrastuje s pásem zrcadla. Tyto dva materiály doplňuje obklad ze dřeva přímo za sedací soupravou. Dřevěný sokl je předsazený 10 cm před zeď tudíž umožňuje například odložení sklenky, či vystavení výzdoby a je navíc v kontrastu se světlou rohovou sedačkou.

S pásem zrcadel za sedačkou korespondují dva pásy zrcadel u jídelního koutu. Tyto pásy opticky kout prodlužují a dávají tak hlubší rozměr místnosti.

Pod okny je navržena knihovna, která v sobě také ukrývá dvě otopná tělesa. Cirkulace vzduchu je zajištěna předními panely s průduchy a mřížkou v horní desce. Mřížka je v tomto případě velmi důležitá, aby teplý vzduch probíhal přímo kolem oken.

Kuchyňský kout je navržen v jednoduchých odstínech, přeci jen zde není přímý zdroj přírodního osvětlení. Abychom však dodrželi materiálovou koncepci povrch skříněk je bílý s vysokým leskem (stejný materiál je použitý u jídelního stolu a konferenčního stolu. Pracovní deska linky jakoby vybíhala z podlahy.


(Odkazy na jednotlivé produkty jsou platné k době publikování projektu)


Powered by SmugMug Owner Log In